Estetska stomatologija

Ultrazvučno uklanjanje zubnog kamenca i mekih naslaga poliranjem zuba

Ultazvučno uklanjanje zubnog kamenca i mekih naslaga sa poliranjem zuba

Zubni kamenac je izazivač karijesa, parodontopatije i neprijatnog daha. Zubni kamenac je tvrda naslaga na površini zubnog korena i krune. Nastaje mineralizacijom zubnog plaka – vrlo tanke naslage bakterija i ostataka hrane.

Ukoliko neredovno i nepravilno čistite zube, plak se nagomilava i „najezda“ bakterija pokreće odbrambeni sistem organizma – kalcifikaciju plaka, što rezultira nastankom zubnog kamenca.

Ultrazvučnim uklanjanjem kamenca i poliranjem zuba smanjuje se nagomilavanje bakterija na zubima, sprečava se oštećenje gingive (meso koje se nalazi oko zuba), uklanja se krvarenje iz gingive koje nastaje kao posledica nataloženog kamenca, vraća se gingivi prirodna boja, sprečava se povlačenje gingive i pojava neprijatnih senzacija (bola na hladno i toplo), rasklaćivanje, ispadanje zuba itd. Uklanjanje zubnog kamenca ultrazvučnim aparatom je brz i bezbolan postupak. Pored redovne i pravilne oralne higijene, skidanje kamenca je svakako najmanje što možete da učinite za svoj osmeh!
OPŠIRNIJE

Air-Jet

Peskiranje

Air-jet (peskiranje)

Profesionalno čisćenje zuba, podrazumeva selektivno uklanjanje mekih i čvrstih zubnih naslaga i pigmentacija sa zuba, pri čemu se posebna važnost pridaje onim površinama koje pacijent obično zanemari prilikom čiscenja.

Meke zubne naslage, pigmentacija, mrlje od vina, kafe, čaja, cigareta, uklanja se danas u modernoj stomatologiji sistemom AIR-FLOW.

Tretman je bezbolan, ugodan i neškodljiv za pacijenta i njegove zube. Nakon ove procedure zubi postaju glatkiji, sjajniji, čistiji, a boja im se izbeljuje za jednu nijansu.

Beljenje vitalnih zuba

Beljenje vitalnih zuba

Postoje brojne metode kojima se poboljšava estetika zuba. Jedna od najpopularnijih i široko rasprostranjenih je izbeljivanje zuba.
U našoj ordinaciji uglavnom vršimo tzv. ambulantno beljenje zuba tj. beljenje koje se izvodi pod nadzorom stomatologa. U tu svrhu koristimo izbeljivače sa visokim procentom vodonik-peroksida (40%), uz obaveznu predhodnu zaštitu okolnih mekih tkiva.

Ukoliko pacijent želi, pružamo mogućnost kućnog beljenja zuba. U tu svrhu izrađujemo individualne trejeve (folije) za noćno nošenje i obezbeđujemo adekvatne izbeljivače (karbamid-peroksid, nižih koncentracija).

Beljenje avitalnog zuba

Beljenje avitalnog zuba

Endodontski lečen zub (naročito sekutići) vremenom menja boju. Postaje vidljivo tamniji u odnosu na susedne, vitalne, zube.

Za beljenje ovakvih zuba koriste se preparati sa visokom koncentracijom vodonik-peroksida (35%). Oni se u vidu uloška stavljaju u predhodno pripremljen otvor na zubu i privremeno zatvaraju. Ulošci se menjaju svakog trećeg-četvrtog dana sve dok se ne postigne zadovoljavajuća boja zuba.

Kompozitne fasete

Ukoliko se desio prelom zuba ili iz nekog drugog razloga niste zadovoljni oblikom ili bojom vaših zuba, razmislite o izradi estetskih nadoknada koje se zovu kompozitne fasete.

Fasete predstavljaju tanak sloj materijala (keramike ili komozita) koji prekriva vidljive površine zuba dajući lepši oblik i boju a svakako doprinosi sveukupnom izgledu.

Njihov vek je do 5 godina. Najveća mana je što vremenom menjaju boju.

Ugradnja zubnog nakita

Swarowski

Ukoliko želite i imate potrebu da osmeh učinite još atraktivnijim u stomatološkoj ordinaciji Lazić nudimo vam uslugu ugradnje popularnog zubnog nakita.

Materijali kamenčića koji se ugrađuju ili lepe na zube mogu biti razni u zavisnosti od želja i potreba pacijenata a prvenstveno od toga da li je zub na koji se postavlja kamenčić prirodni ili veštački.

Tako postavljen nakit na zubu obično ostaje nekoliko meseci (pa i do godinu dana), ukoliko se vodi računa da se prilikom pranja zuba i jela na njega ne vrši preveliki mehanički pritisak. Po želji pacijenta nakit možemo uvek skinuti ili zameniti drugim.

Galerija stomatoloških radova

Pogledajte neke od naših radova iz oblasti protetike, ortodoncije i oralne hirurgije